Fjärrstyrd elektronik i hemmet

Det kommer allt mer elektronik till våra hem och den får allt fler funktioner. Det populäraste just nu är möjligheten att kunna fjärrstyra sin elektronik från olika platser. Man vill kunna starta tvättmaskinen från distans eller tända lampor i hemmet innan man kommer hem, kanske för att få det att se ut som att någon är hemma när bostaden står tom. Hur smart skulle det inte vara med en fjärrstyrd kamera i kylskåpet som kan startas när man är i affären och behöver kolla vad man behöver handla när man är på väg hem från jobbet? Eller vem vill inte kunna starta kaffebryggaren från sängen så kaffet är klart lagom till dess att man vaknat och kommit ut ur duschen?

Elektronik och dess kostnader

Genom att fjärrstyra en del av sin elektronik kan man spara en hel del pengar. En vanlig timer kan styra en lampa så den är tänd mellan vissa klockslag, men genom att fjärrstyra lamporna kan man bestämma i vilka rum de ska vara tända, samt exakt när de ska tändas eller släckas en viss dag. Istället för att ställa en timer så utebelysningen tänds en viss tid innan man kommer hem, kan man via fjärrstyrningen tända den när man kör in på uppfarten till huset. Då behöver man inte oroa sig för att lampan står och kostar pengar, eller slocknar för tidigt om man blir försenad av någon anledning. många hushåll har fel elavtal och när man byter elavtal kan man förutom bättre pris också få erbjudande om att prova något system för fjärrstyrning av sin elektronik. Det är ett erbjudande man inte bör missa!

Flera möjligheter för fjärrstyrning

Det finns med dagens teknik egentligen inga apparater som inte kan fjärrstyras, det är bara fantasin som sätter gränser. Byggmax.se har ett läckert startpaket för fjärrstyrning av lampor och elektriska apparater och det finns också olika larmföretag som erbjuder liknande system kopplade till larmet. Vilket system man väljer är mycket en smaksak, men kan också bero lite på hur man vill kunna fjärrstyra sina saker. Vissa system fungerar bara på korta avstånd, medan andra fungerar oavsett var i världen man befinner sig. Om man är hemma mycket och t.ex. vill kunna fjärrstyra en robotdammsugare, starta tv:n från köket eller tända lampan i hallen från vardagsrummet kan det räcka med ett system som fungerar på korta avstånd. Om man däremot vill kunna se kylskåpet från affären eller starta ugnen medan man är på jobbet behöver man andra system.

storeone